A Google tényleg megveszi a Fitbitet, több milliárd dollárt adnak érte

A Fitbit piaci értéke nagyjából 1,6 milliárd dollár, de a Google tolla ennél jóval vastagabban fogott, amikor kiállították a vételárról szóló csekket.

Nemrég indult útnak a pletyka, ami szerint a Google ernyővállalata, az Alphabet ajánlatot tett a Fitbitnek a cég felvásárlására. A hír egyik cég sem erősítette meg, ám a piac egyértelműen jelezte, örülnének egy ilyen fúziónak. A hír megjelenése után a Fitbit részvényei 27 százalékkal emelkedtek, míg az Alphabet-részvények értéke kettő százalékkal nőtt.

Most kiderült, a pletyka igaz volt.

A két vállalat magyar idő szerint pénteken kora délután jelentette be, hogy egyesül, vagyis a Google megveszi a Fitbitet. A keresőóriás 2,1 milliárd dollárt fizet érte, vagyis átszámítva nagyjától 620,4 milliád forintért szerzik meg a viselhető eszközöket gyártó céget. A tervek szerint a Fitbitet beolvasztják a Google hardvergyártó részlegébe, hogy a viselhető eszközök egy “új generációját” hozzák létre – áll a Google közleményében.

A Fitbit vezérigazgatója, James Park, valamint a Google hardverfejlesztésekért felelős vezetője, Rick Osterloh bejelentése szerint a jövőben a Fitbit-eszközök a keresőóriás saját, viselhető eszközökre fejlesztett operációs rendszerét, a Wear OS-t futtatják majd.

A most bejelentett felvásárlásból egyébként az látszik, hogy a Google nagyon szerette volna megszerezni a Fitbitet. A cég jelenlegi értéke ugyanis nagyjából 1,6 milliárd dollár, a Google által kiállított csekk viszont 500 millió dollárral vastagabb lett.

A Fitbit vezetője szerint a készülékeik a jövőben is együtt tudnak majd működni az iOS-szel, és természetesen az Androiddal is. A Google eközben kijelentette:

a Fitbit egészségügyi és egyéb adatait nem fogják felhasználni a hirdetésekhez.

 

Forrás: https://hvg.hu

Tovább a honlapkészítés oldalra
Tovább a honlap / weboldal karbantartás, javítás, fejlesztés oldalra