Új gomb jön az androidos Chrome-ba, egy érintéssel intézheti az elmúlt 15 perc törlését

Egyelőre csak a Chrome fejlesztői változatába került be az az új funkció, amely segítségével egyetlen gombnyomásra törölhetjük az elmúlt 15 perc előzményeit.

Új adatvédelmi funkció kerülhet a Google Chrome androidos verziójába – szúrta ki az XDA Developers. Az újdonság lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy gombnyomással töröljék az elmúlt 15 perc előzményeit.

Az új funkciót egyelőre a Chrome fejlesztőknek szánt verziójában szúrták ki, így nem tudni, pontosan mikor érkezhet majd meg a felhasználókhoz. A funkció azonban kellően hasznosnak tűnik ahhoz, hogy valóban bevezessék azt.

9to5Google azt írja, a Chromium Gerritben megtalált újdonságról egyelőre nem tudni, hogy pontosan milyen előzményeket lehet vele törölni: csak a böngészési előzményeket, vagy a fióktevékenységeket is. Az XDA Developers megjegyzi: bár a funkció új, nem újdonság a Chrome-ban. A Google az év elején már készített egy olyan fejlesztést, aminél egyetlen gombnyomással törölhetjük a keresési- és fiókelőzményeket az androidos böngészőnél.

A mostani gomb talán egy kicsit szofisztikálja ezt a maga 15 percével és (ha minden igaz) a böngészési előzményekkel.

Forrás: https://hvg.hu/tudomany/20230206_google_chrome_bongeszo_android_elozmenyek_torlese

Tovább a honlapkészítés oldalra
Tovább a honlap / weboldal karbantartás, javítás, fejlesztés oldalra