Drónépítő céget vett a Google

Drónépítő céget vett a Google
A Google hétfőn bejelentette, hogy megveszi a napelemes drónokat gyártó Titan Aerospace vállalatot, amit a Facebook is kiszemelt magának. A két óriáscég azért érdeklődik ilyen technológiák iránt, mert internetelérést akarnak nyújtani a világ legeldugottabb pontjain, hogy még több felhasználót szerezzenek.

A Titan Aerospace gépei, melyek körülbelül akkorák, mint az hagyományos repülőgépek, akár évekig is a levegőben tudnak maradni, és nemcsak internetelérést tudnak biztosítani, hanem a felszín fotózásában is fontos szerepük lehet. Magyarán a Google folyamatos megfigyelés alatt tarthatja az egész bolygót.

Az ilyen gépeket légköri műholdaknak is nevezik, mert bár sokkal alacsonyabban repülnek, mint az űrbéli műholdak, pályájukat úgy is ki lehet alakítani, hogy mindig egy adott területet fedjenek le.

Nem tudni, hogy a Google mennyiért veszi meg a csupán kétéves új-mexikói céget. A Titan és körülbelül húsz alkalmazottja helyben marad, és továbbra is Vern Raburn lesz a vezetője; ő komoly múlttal rendelkezik a technológiai iparban, korábban a Symantecet és a Microsoft fogyasztói üzletágát vezette.

Forrás: http://index.hu

Tovább a honlapkészítés oldalra
Tovább a honlap / weboldal karbantartás, javítás, fejlesztés oldalra