2015-02-12

Így vernek át a Facebookon és így védekezz!

Míg régen a torrent és pornó oldalakon találkozhattunk leginkább internetes csalásokkal, átverésekkel és vírusokkal, manapság a közösségi oldalak is "tereppé" változtak, hiszen az online támadók itt is aktívan terjesztik kártékony kódjaikat. Az ilyen átveréseknek, vírusoknak jelentős része már kifejezetten a Facebook felületére specializálódott, így érve el a lehető legnagyobb tömeget.

Az internetes bűnözők kihasználják az emberek kíváncsiságát és mindig aktuális és népszerű tartalmakat kínálva verik át a felhasználókat. A mostani felnőtt tartalom mellett a tavalyi évben több esetben is sikerrel próbálták az aktuális eseményeket felhasználni a terjedés érdekében, elég csak a malajziai utasszállító-gép katasztrófájához, vagy Schumacher balesetéhez és Robin Williams halálához kapcsolódó átverésekre gondolni. Az ESET statisztikái alapján a közösségi oldalakon is van különbség, a többség által használt Facebookon például háromszor több gyanús tartalommal találkozhatunk a Twitterhez képest.

A legtöbb ilyen típusú átverés kis odafigyeléssel megelőzhető, így az ezek okozta kellemetlenségek minimalizálhatók. Sok esetben csak különböző SPAM oldalak próbálják ezek segítségével begyűjteni a felhasználók e-mail címét, de egyre gyakrabban már a számítógépeket is veszélyeztető kártékony, úgynevezett trójai programok is terjednek ilyen úton.

Forrás: http://antivirus.blog.hu

<<< Vissza a híreinkhez
Honlapba építhető bemutatkozó videó készítés Önnek már van bemutatkozó videó a honlapján? www.videoprofil.hu
Érdekes informatikai hírek a nagyvilágból